Betaal je niet, dan kom je op YouTube!

Een incassobureau uit Flevoland ging een stapje verder, door het niet bij enkel schriftelijk en telefonisch sommeren te laten, maar zelfs te dreigen wanbetalers en oplichters op YouTube te plaatsen.

Het is een duidelijke boodschap: “Betaal je niet dan kom je op YouTube”. Medewerkers van het bureau in kwestie stappen met draaiende camera’s op wanbetalers af en geven ze nog één kans om te betalen. Zo niet, dan komen de beelden online.
Het bureau benadrukt dat deze methode enkel wordt gebruikt bij notoire oplichters en wanbetalers, een veertigtal aldus een woordvoerder. Diezelfde woordvoerder ziet hun nieuwe manier van werken enerzijds als een extra drukmiddel en anderzijds als een waarschuwing naar anderen. Niet alleen naar andere wanbetalers, maar ook naar mogelijke crediteuren die gewaarschuwd worden vooral geen zaken met de wanbetaler te doen.
Tot slot wordt gesteld dat de privacy van de persoon in kwestie niet wordt geschonden ,aangezien alles wordt afgedekt.

Tot zover de perikelen in Flevoland alwaar de twijfelachtige incassopraktijken zich afspelen en waarbij meteen de vragen rijzen wat voor nut het filmen heeft als zulks “volledig afgedekt” gebeurt en of er geen schending van privacy in het geding is. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft dienaangaande al gemeld dat het enkel is toegestaan om met “nut en noodzaak” persoonsgegevens te verwerken, ongeacht of personen al of niet herkenbaar in beeld gebracht worden.

Conclusie: “Incassobureau Het Knuppeltje, waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Dit gaat ‘m natuurlijk niet worden en je schiet er geen euro mee op”
Voor een wel volgens de letter der wet en voortvarend werkend incassobureau weet u ons te vinden; Constant & Van den Heuvel B.V.


« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 08 september 2017
: incasso, youtube, autoriteit persoonsgegevens, tilburg