Niet alles wat via Google te vinden is, is automatisch de waarheid. Ook niet met betrekking tot incassokosten.

De wereld wordt kleiner en ligt qua informatievoorziening via internet inmiddels zo’n beetje binnen ieders handbereik.
Steeds vaker krijgen wij als reactie op een incassosommatie richting een bedrijf als reactie een printscreen van een via internet opgeduikeld staffeltarief, met daarbij opmerkingen in de trant van “ik vond dit via Google op internet en daarom weet ik dat u teveel kosten in rekening brengt”.
Hier wordt meteen een groot gevaar van internet blootgelegd omdat, het lijkt een overbodige opmerking, niet alles wat op internet gevonden wordt, de waarheid is en/of maar voor één uitleg vatbaar is.
De meeste staffels die alle zelfbenoemde juristen copy/pasten zijn bijvoorbeeld oud, of hebben betrekkingen op consumenten of zijn niet meer ter zake doend aangezien er bijvoorbeeld al een vonnis is gewezen.
Constant & Van den Heuvel BV rekent de door haar in rekening te brengen incassokosten uit op basis van de geldende overeenkomst tussen partijen. Als men het daar niet mee eens is kan er uiteraard een stap naar de rechter gemaakt worden. Een wezenlijk andere overweging dan dat Google enkel vermeldt hetgeen men wil lezen.
Het doorzenden van staffels is overigens enkel al te voorkomen door gewoon op tijd te betalen, voor die wijsheid heeft niemand hopelijk Google nodig.« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 15 september 2017
: google, incassokosten, staffeltarief, constant & van den heuvel