Waar is uw debiteur gevestigd?

Het komt wellicht wel eens voor dat een voor u onbekende klant bij u een aantrekkelijke bestelling plaatst. Er moet geleverd worden op een voor u onbekend adres, wat dan weer niet het “kantooradres blijkt te zijn. Wat te doen?

In veel gevallen gaat het goed en wordt er ook betaald. Het wil echter ook wel voorkomen dat u met criminelen te maken heeft die ervoor zorgen dat het geleverde direct aan het oog wordt onttrokken en betaling al helemaal nalaten.

Wat kan een incassobureau, als bijvoorbeeld Constant & Van den Heuvel B.V,. in dat geval voor u bereiken? Meestal vrij weinig. Vaak blijkt het kantooradres, ondanks een inschrijving bij de Kamer van Koophandel, dan ook nog eens een vals adres te zijn.

De Kamer van Koophandel gaat sinds kort veel alerter om met deze vorm van oplichting en roept op misstanden te melden en alert te zijn: http://www.telegraaf.nl/financieel/381456/kv-k-alerter-op-dubieus-adres

Het advies is om met name bij nieuwe klanten ter plaatse te checken met wat voor een klant u te maken heeft. Een kennismakingsgesprek heeft zo ook zijn voordelen. U weet dan immers feitelijk met wie u van doen heeft.

Helaas komt het in onze praktijk vaak voor dat een cliënt bij de neus is genomen. Een vordering wordt vervolgens ter incasso aangeboden. Gebruikmakend van onder meer de Kamer van Koophandel en kredietrapporten, komen wij er dan dus te laat achter dat uw debiteur een oplichter is en allang met de Noorderzon is vertrokken. Er blijkt geen verhaal en de cliënt wordt opgezadeld met de kosten welke wellicht voorkomen hadden kunnen worden.

Ben alert.


« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 02 oktober 2017
: kvk, oplichting, incassobureau