Aantal schuldenaren in Nederland daalt onder de 700.000

De titel doet vermoeden dat er een erg positieve mijlpaal is bereikt, maar in de basis is het natuurlijk een absurde hoeveelheid mensen. Dit temeer als je bedenkt dat de titel niet klopt nu het betreffende artikel vervolgens meldt dat het gaat om een hoeveelheid mensen met een achterstand in de aflossing van hun leningen. 

De hoeveelheid mensen met een lening die bij het BKR geregistreerd staat is vele malen groter. 10,4 miljoen mensen staan er per begin 2018 geregistreerd. 

Niet alleen zijn Nederlanders in de loop der jaren meer gaan lenen, maar er wordt daarnaast ook meer geregistreerd.

Zo krijgen consumenten die een "gratis" telefoon bij hun mobiele abonnement krijgen ook een registratie als die telefoon een waarde van meer dan € 250 vertegenwoordigt. Ook private-lease contracten, een gedeelte van de autobranche dat enorm in opkomst is, worden inmiddels geregistreerd.


Het kan niet op, de crisis is voorbij en men leent dat het een lieve lust is. Laten we wel wezen, het is simpelweg wachten totdat de bom weer barst en dan spreekt Jan en Alleman schande over het gemak waarmee die leningen indertijd werden verstrekt.« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 02 februari 2018
: schuldenaren, incasso, tilburg, oisterwijk, debiteur