No cure no pay, yeah right...

Met grote regelmaat wordt ons kantoor gebeld met de vraag of we incasseren op basis van "no cure no pay". Als we dan vragen wat men daar dan precies mee bedoelt, is het antwoord "nou dat het niets kost als er niet betaald wordt".


Er volgt dan dezerzijds een volmondige "nee", niet alleen omdat voor niets de zon opgaat maar vooral omdat no cure no pay door geen enkel kantoor wordt aangeboden, ook al pretenderen sommige van wel.


Stel er wordt niet in der minne betaald en er zal noodgedwongen tot het nemen van rechtsmaatregelen moeten worden overgegaan. Op dat moment dient er een dagvaarding opgesteld te worden, die dagvaarding moet betekend worden met kosten volgens het zogenaamde Btag-tarief en er zijn vanaf datum eerste zitting griffierechten verschuldigd. Het uitbrengen van een dagvaarding kost al gauw € 85,00 exclusief BTW en bij vorderingen vanaf € 500,00 is men als eisende partij normaliter op voorhand € 476,00 onbelast ter zake griffierechten verschuldigd.


De kantoren die claimen te werken op basis van no cure no pay, rekenen "dus" geen kosten van derden door, rekenen dus geen dossierkosten en belasten dagvaardingskosten en griffierechten dus niet door als er geen resultaat wordt geboekt.


Nee, natuurlijk niet men rekent dat allemaal door onder noemers als "ja maar dat bedoelden we niet", "tja we gaan er natuurlijk niet op toe leggen he", "nou zo concreet bedoelden we dat niet, zie onze voorwaarden".


Bij Constant & Van den Heuvel BV wordt er niet gewerkt op basis van het no cure no pay-principe, simpelweg omdat we dan net zo goed meteen faillissement zouden kunnen aanvragen. Wel wordt er zeer redelijk afgerekend als er onverhoopt geen resultaat geboekt wordt, wordt er allesbehalve met een vork geschreven en blijft de schade beperkt tot een minimum aan kosten omdat non-resultaat al vervelend genoeg is. We gaan u echter niet voorliegen omdat dat "zo lekker verkoopt", laat ons niet lachen.


Echt en oprecht incasseren met duidelijke waarheden: Constant & Van den Heuvel B.V.« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 13 maart 2018
: Incasso, no cure no pay, Tilburg, deurwaarder