Je-recht-halen-is-voor-velen-niet-te-betalen

Repten we vorige week in onze blog al over de gerechtsdeurwaarders die de noodklok luidden ter zake de alsmaar hoger wordende griffierechten, gisteren was het de beurt aan de voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak.

Een belangrijke pijler van een rechtsstaat zoals Nederland pretendeert te zijn, is een onbelemmerde rechtsgang. Het gegeven dat de rechtspraak zichzelf door zeer hoge griffierechten voor de gewone burger als het ware onbereikbaar en steeds ontoegankelijker maakt, staat haaks op die onbelemmerde rechtsgang. 

De noodklok wordt dus inmiddels vanuit meerdere hoeken geluid.

Lees het hier het volledige artikel uit De Telegraaf: je-recht-halen-is-voor-velen-niet-te-betalen« terug naar overzicht
: Constant & Van den Heuvel
: 18 april 2018
: rechtsgang telegraaf incasso griffierecht Tilburg